Power Stage

Power Stage is het  maandelijks terugkerende culturele podium voor creatieve, ondernemende vrouwen uit Haagse Hout…

Power Stage

Voorstellingen

31 mei 2024
20:15
Cultuur Werkplaats | Ametisthorst 425
Den Haag

Power Stage is het  maandelijks terugkerende culturele podium voor creatieve, ondernemende vrouwen uit Haagse Hout en Den Haag. Inspirerende vrouwen gaan met host Rabia Mermi in gesprek over hun passie, inspiratie en hoe ze hun talenten inzetten voor een betere samenleving. De gesprekken worden afgewisseld met een muzikaal optreden. Aan het einde van de Power Stage is er de gelegenheid om de artiest en de gasten te ontmoeten en na te praten.

In deze Power Stage zijn de Haagse Fatma Aktas van stichting Avrasya en beeldend kunstenaar Enny Kleikamp van Leeuwen te gast.

Fatma Aktas

Bloeien en groeien in de stad van Vrede en Recht past bij haar DNA. Als jong meisje was dat voor Fatma Aktas niet zo vanzelfsprekend. “Ik wist al heel snel dat ik anders was dan mijn dorpelingen in Turkije. In hun ogen was ik het zwarte schaap van de familie, omdat ik altijd mijn eigen koers bepaalde. Ik had een sterke innerlijke kracht in mij. De kracht van een strijder. Dat is door God gegeven.”

De strijder in haar hielp Fatma verder in haar leven en ze ziet het dan ook als een voorrecht om zich in te zetten voor andere vrouwen, om hun idealen waar te maken. Al jarenlang helpt Fatma Aktas met haar stichting Avrasya vrouwen een pad vooruit te laten bewandelen. Om ze een stap verder te brengen naar zelfredzaamheid en zelfontwikkeing. Om huisvrouwen te laten groeien in hun ontwikkeling en zich te doen ontplooien als toptalenten. In haar programma’s brengt stichting Avrasya vrouwen samen door middel van taal, theater, lezingen, natuur en creativiteit. “De vrouwen die bij ons komen zijn allemaal vrouwen met een geschiedenis of een rugzak waar ze niet over durven te praten. Ze zijn jarenlang misbruikt door familie, voelen zich soms tegen de muur staan met allerlei overheidskwesties, zijn vernederd, genegeerd en/of uitgebuit. Dit kunnen we niet allemaal in één keer veranderen. Hiervoor hebben we een lange adem nodig. Door zelfontwikkeling worden deze vrouwen bewust gemaakt van hun talenten. Ze leren dat ze belangrijk en nodig zijn. Een land zonder vrouwen… daar wilt u toch ook niet in leven.”

Enny Kleikamp van Leeuwen

Enny Kleikamp van Leeuwen is geboren in Scheveningen. Van jongs af aan wist ze al dat ze beeldende kunstenaar wilde worden. Daarnaast is ze erg geïnteresseerd in taal. Op haar elfde begon ze met tekenlessen. Daarna volgde ze een opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Bosch. Daar kwam ze ook in aanraking met fotografie. In 1987 studeerde ze vervolgens af aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede (nu ArtEZ). In haar loopbaan wat volgde nam ze deel aan verschillende kunst-en theaterprojecten en exposeerde en verkocht ze haar werken in binnen- en buitenland.

In de Haagse parken heeft Enny meerdere acties gevoerd om beter om te gaan met de natuur in de stad. Ze was voorzitter van de stichting Werkgroep Nassaubuurt, die zich in het Benoordenhout richtte op de ruimtelijke kwaliteit. Dit was een uitvloeisel van haar werk als kunstenaar, waardoor de hovenierskunst haar ook zeer aan het hart gaat.

In haar schilderijen en tekeningen probeert Enny Kleikamp van Leeuwen zo duidelijk mogelijk het onderwerp af te beelden, maar wél met een blik vanuit haar ogen. De werkelijkheid is letterlijk gekleurd waarbij de sfeer belangrijk is. Haar werk is vluchtig en kwetsbaar. Haar werk onttrekt zich meestal aan bestaande typeringen van Moderne Kunst. Enny Kleikamp van Leeuwen is lid van meerdere kunstenaarsverenigingen in Den Haag, waaronder De Haagse Kunstkring, De International Artclub en Persona Figura.

Datum: 31 mei 2024
Aanvang: 20.15 uur (Inloop 19.45), Eindtijd: 21:30 uur
Locatie: Podium NOORD | Cultuur Werkplaats | Ametisthorst 425
Entree: Kosteloos, graag vooraf reserveren

Ook iets voor jou?

  • Open Oppimp Atelier - Cultuurgebaar

  • Kunstpiraten 4 - Cultuurgebaar

  • Koffieconcert - Koninklijk Conservatorium

  • Cultuurwerkplaats

  • Ukkieconcert

  • Hé koe, waar ga jij naartoe?  - Joes Boonen 2+

  • Koffieconcert - Koninklijk Conservatorium

  • Kinderspeltheater - Mi Sol 6+

  • Buitenspeeldag 12 juni | Bezuidenhout West

  • Festival BELEEF HET in het Haagse Bos

kunst · cultuur · community