CultuurSchakel en de acht Cultuurankers legden intentieverklaring vast

CultuurSchakel en de acht Cultuurankers, waaronder Podium NOORD, legden op vrijdag 21 juni een intentieverklaring vast in samenwerking met Gemeente Den Haag. Samen gaan we elkaar nog beter versterken en dat is goed nieuws voor alle kunstbeoefenaars in Den Haag.

We spraken af dat we onze strategieën en werkwijzen meer met elkaar afstemmen om onze gezamenlijke en eigen doelen te bereiken. Door de handen ineen te slaan, brengen we cultuureducatie en cultuurbeoefening nóg beter binnen handbereik van iedere Hagenaar.

De Cultuurankers richten zich op het eigen stadsdeel en spelen in op de eigenheid van dat stadsdeel en de diversiteit van de bewoners en hun behoeftes. Bij de Cultuurankers kun je genieten van o.a. (jeugd)theater, dans, film, literatuur, muziek of cabaret, je talent(en) ontwikkelen en actief meedoen, -denken en –maken. En zo is cultuur in Den Haag altijd dichtbij.

Kunst en cultuur is namelijk niet alleen leuk, het geeft betekenis aan je leven, het verwondert, verbindt, houdt een spiegel voor, leert je jezelf en anderen beter begrijpen en het verrijkt je leven.

Daarom werken wij elk vanuit een andere rol en vullen wij elkaar aan om cultuureducatie en cultuurbeoefening in Den Haag te kunnen versterken. 

Met dank aan de Cultuurankers: Podium NOORD, Theater en Filmhuis Dakota, theater De Vaillant, Theater De Regentes, Laaktheater, Muzee Scheveningen, Bibliotheek Loosduinen/Nieuw Waldeck, Bibliotheek Den Haag Leidschenveen/Ypenburg

kunst · cultuur · community