‘Den Haag heeft een cultureel hart nodig’

Elly Hajian is de directeur van Podium NOORD. Ze wil kunst en cultuur dichter bij de mensen brengen, door ze mee te laten denken, organiseren en ontwikkelen. Verder wil ze stimuleren dat de mensen het zelf doen – “bottom-up”.

Hajian heeft veel ervaring met het samenbrengen van talenten – jong of oud – die kunst en cultuur waarderen en actief willen zijn in hun stadsdeel. Niet onbekend is dat ze vorig jaar de belangrijkste initiatiefnemer en programmamaker was van ‘Fantastic Femmes Fest’, een tweedaags festival in het Koorenhuis waarbij de kracht en creativiteit van vrouwen centraal stond. Recentelijk was ze artistiek leider en programmeur bij het Diamant Theater. 

“Juist omdat ik veel heb gedaan wat te maken heeft met van binnenuit in de wijken de mensen erbij betrekken, kan ik talenten en verschillende organisaties in Haagse Hout samenbrengen, ze in hun kracht zetten en ze daarin begeleiden”, zegt ze.

Sinds de oprichting van Podium NOORD is er grote belangstelling van organisaties en personen die willen samenwerken. Bijvoorbeeld van de Lichtpuntjes van Mariahoeve, vertelt Hajian, een groep powervrouwen uit de wijk die samen sociaal-maatschappelijke en culturele activiteiten houden voor mensen die dat nodig hebben. “Ik vind dat Haagse Hout een cultureel hart nodig heeft”, zegt Hajian. “In deze wijk zijn zoveel mensen die al jaren fantastische dingen doen en dit gewoon verdienen.”

Dit komt uit een artikel van De Posthoorn Den Haag. Foto door Jos van Leeuwen

kunst · cultuur · community