Een nieuw bestuur voor Podium NOORD op valreep nieuwe Cultuuranker-aanvraag

Podium NOORD, die zich inzet voor het organiseren en faciliteren van cultuurprojecten voor bewoners en makers in het stadsdeel, heeft een nieuw bestuur. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een aanvraag om vanaf 2022 het Cultuuranker van Haagse Hout te worden.

Het nieuwe vijfkoppige bestuur bestaat uit een groep diverse, getalenteerde individuen met een brede voetafdruk in de wereld van kunst en cultuur. 

De nieuwe voorzitter is Damani Leidsman, die als podiumkunstenaar en cultuurprofessional zijn voelsprieten in Den Haag goed heeft uit staan. Hij wordt ondersteund door algemeen bestuurslid Fako Kluiving, voormalig hoofd programmeur van het Bijlmer Parktheater in Amsterdam, die als ervaringsdeskundige weet hoe uitdagend het is om een wijktheater op te zetten voor een diverse, soms moeilijk te bereiken doelgroep. Zij worden bijgestaan door penningmeester André van Soest (in het dagelijks leven controller), Saskia Iseard (secretaris, voorheen marketeer bij het DiamantTheater) en Rashida Boukhizou (algemeen bestuurslid, artistiek coördinator Huis voor Makers).

“Ik ben trots op ons nieuwe bestuur,” zegt directeur Elly Hajian, die de afgelopen weken bezig is geweest met het schrijven van het nieuwe meerjarenbeleidsplan waarmee Podium NOORD op de open call voor de functie van Cultuuranker Haagse Hout gaat reageren. “De ervaring en diversiteit van het bestuur klinkt door in ons beleid. Wij geloven in de bindende, helende kracht van kunst en cultuur en willen als Cultuuranker werken aan impact en empowerment in Haagse Hout.

Het voormalige bestuur van Podium NOORD bestond uit Rob Vondracek (voorzitter), Ed Berkel (penningmeester) en Rob van der Meer (secretaris). Hajian is ontzettend dankbaar voor hun inzet. “Het afgelopen jaar was soms moeilijk, de coronacrisis, een mislukte fusie en weinig geld om mooie projecten te starten. Maar het nieuwe bestuur en ik zitten vol energie en we gaan met veel enthousiasme 2022 tegemoet.”

kunst · cultuur · community