Het Oppimp Atelier in Mariahoeve

Maak van je kleding een kunstwerk!

Creatief, duurzaam en sociaal

Het Oppimp Atelier is terug in Mariahoeve en is met het gehele recycled atelier van Refunc te gast in de Cultuurwerkplaats van Podium Noord. 

In het Oppimp Atelier kun je je eigen kleding oppimpen (onder begeleiding van een Haagse kunstenaar) zonder dat er een naaimachine aan te pas komt.
Door iets op je kleding te naaien, te stempelen of te naaien, maak je je eigen T-shirt, broek of jurk leuker. Hierdoor wordt je kleding persoonlijker en gooi je het hopelijk minder gauw weg. Samen zorgen we voor een duurzame wereld! 

We werken met verschillende naai- en printtechnieken, van folie, borduren tot zeefdruk. De docenten begeleiden je hierbij graag!

Workshops

We organiseren regelmatig workshops, waarbij een docent aanwezig is en die je op weg helpt om je kleding op te pimpen. Gratis, reserveren mag, maar hoeft niet. Neem eigen kleding mee, er is beperkt kleding voorradig. 

Open Atelier

Het atelier is ook voor wijkbewoners gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Podium NOORD (wo- vr 12.00-17.00 u.)
Mensen die zelfstandig kunnen werken en eerder bij het Oppimp Atelier een workshop hebben gevolgd, kunnen in het atelier terecht. Er is geen begeleiding aanwezig en er gelden hiervoor een aantal spelregels. Neem eigen kleding mee, er is beperkt kleding voorradig. 

Wil je met een groep langs komen? Maak dan een afspraak via [email protected]

Het atelier

Het atelier is op maat gemaakt van restmateriaal en van de hand van Denis Oudendijk van Refunc. 

Bij Refunc draait het op het diepgaande idee van herverbinding – specifiek het opnieuw aanwakkeren van de relatie tussen mensen en materialen. Geworteld in het geloof dat objecten een inherente waarde hebben die verder reikt dan hun conventionele levensduur, streeft Refunc ernaar om de essentie van het ontwerpend denken opnieuw vorm te geven. Deze innovatieve benadering daagt het overheersende lineaire model van creatie, consumptie en afvalverwerking uit door een circulair, ecologisch duurzaam perspectief te promoten.  www.refunc.nl

Exposite

In het atelier is er een kleine expositie te zien met werk van de betrokken kunstenaars. Momenteel is dit Ilse Versluijs. 

Maskers en kostuums zijn magisch: ze kunnen de drager veranderen of juist tonen wat verborgen is. In Ilse’s werk spelen maskers al lange tijd een grote rol en sinds de covid pandemie is die rol nog toegenomen. Zij werkt met veel technieken en materialen. Vaak zijn de materialen ‘tweedehands’, gerecycled: het gebruik van dit soort materialen geeft het werk een extra gelaagdheid omdat het al een ‘leven’ achter de rug heeft.  www.ilseversluijs.com

Datum: 13 december 2023
Aanvang: 14.00 uur
Einde: 17.00 uur
Locatie: Atelier Ametisthorst 425
Entree: gratis, reserveren verplicht ([email protected])

cultuurvlinder.nl/hetoppimpatelier

Het Oppimp Atelier is een initiatief van stichting Cultuurgebaar en wordt in Mariahoeve mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds1818, Podium NOORD en de deelnemende partners.

kunst · cultuur · community