Interview met Elise Joy Kommer

In deze terugkerende column gaat Podium NOORD in gesprek met iemand die zich inzet voor kunst en cultuur. Deze keer is dat Elise Joy Kommer, programmeur bij Podium NOORD en initiatiefnemer van Den Haag viert de Zomer.

Hey Elise, kan je iets over jezelf vertellen?
Natuurlijk! Ik ben Elise en woon in Bezuidenhout-west. Ik ben singer-songwriter bij m’n band Lights on the Lake en tegenwoordig prammeer ik bij Podium NOORD, het Koorenhuis en organiseer ik Den Haag viert de Zomer.

Wat is jouw relatie met Podium Noord? Hoe is deze tot stand gekomen?
Ik was vorig jaar te gast bij Power Stage en vertelde over het festival Den Haag viert de Zomer. Ik wilde deze graag in het Haagse Hout laten plaatsvinden omdat het een mooi stuk Den Haag is, met veel groen, ruimte en een relaxte sfeer, eigenlijk echt een onontdekt pareltje. Een mooie plek voor goede muziek en holistische activiteiten!

Na Power Stage raakte ik in gesprek met Elly en die stelde voor dat ik voor Podium NOORD en Den Haag viert de Zomer zou komen programmeren. Nu werk ik hier sinds begin dit jaar.

Kan je iets vertellen over Den Haag viert de Zomer?

Den Haag viert de zomer is een festival in het Haagse Hout, in samenwerking met Podium NOORD. Op dit festival geven we singer-songwriters, Haagse bands en nieuw talent op de groene loper een podium geven. Denk aan lichte en sfeervolle muziek. Daarnaast is er een holistische randprogramering, denkend aan een body positivity workshop van the Messy garden club, yoga in het park door Marlies Westra, het moderne biechthok en zomerse tunes van DJ Disco in Paradise.

Wat zou je het Haagse Hout mee willen geven?

Sta open voor nieuwe initiatieven, vooral ook muzikale, culturele evenementen, laat je verassen en kom in gesprek met elkaar.

Den haag viert de Zomer vindt plaats op 23 juli, 30 juli en 6 augustus bij Podium NOORD (Diamanthorst 183). Toegang is kosteloos.

kunst · cultuur · community