Minder debat, meer dialoog

Waar kunnen de partijen elkaar vinden, welke onderwerpen zijn ze het grotendeels wel over eens en wat kunnen en willen ze samen bereiken? In twee sessies gaat Patricia Dinkela met acht (kandidaat)raadsleden in gesprek; even niet over de verschillen maar over wat verbindt. Na deze gesprekken is er ruimte voor vragen uit het publiek.

INSPRAAK VAN BEWONERS,DENK JIJ MEE MET DE GEMEENTE?
Den Haag is een stad waar veel gebeurt en de komende jaren zal er veel worden veranderd en gebouwd. Er wordt aan ons als bewoners steeds meer gevraagd om mee te denken over deze veranderingen in de wijk (fijn!). Maar wel zoveel, dat bewoners er soms een beetje moe van worden (niet fijn!). Hoe denken de kandidaten hierover. Hoe willen zij zorgen dat wij betrokken blijven bij de ideeën van de gemeente en wij onze ideeën blijven delen?

EEN PLEK VOOR JOUW TALENTEN, IEDEREEN DEZELFDE KANSEN
Helaas maakt het op dit moment nog uit in welk deel van de stad je geboren wordt en hoeveel geld je ouders hebben. Voor kinderen van ouders met minder geld is het moeilijker iets met hun talenten te kunnen doen. Hoe zorgen we samen dat alle jongeren in de stad dezelfde kansen krijgen en hoe belangrijk is de aanwezigheid van kunst, cultuur en goede hulp bij onderwijs in de wijk daarbij?

ENERGIE-ARMOEDE
Gasprijzen gaan omhoog en energierekeningen worden steeds hoger. Veel bewoners hebben moeite om rond te komen. Welke oplossingen zien de kandidaten als in de toekomst de prijzen nog meer stijgen en hoe zorgen we dat de energietransitie mensen helpt besparen en bewoners die het al moeilijk hebben niet nog meer geld gaat kosten? Wat zijn hun ideeën en waar zien de kandidaten samen oplossingen?

SAMEN AAN HET WERK
Op dit moment krijgen veel mensen een bijstandsuitkering. Het liefst wijzen we iedereen die kan werken zo snel mogelijk de weg naar een passende baan; maar vaak is dit door omstandigheden nog niet zo. makkelijk. STIP banen zijn een manier om mensen die lang niet hebben gewerkt weer aan de slag te helpen. Maar wat zijn hiernaast de verschillende plannen? Waar zien de kandidaten nog meer kansen?

Zien we je donderdag?
Toegang: gratis
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: theaterzaal, Podium NOORD
Aanmelden kan via [email protected]

kunst · cultuur · community