Podium NOORD programmeert als eerste Haagse podium de hyperfeministisch theaterstuk Nouveau Fuck (18+)

Op 10 februari kunnen theaterliefhebbers in Den Haag bij Podium NOORD een stap zetten buiten hun gebaande paden. Cultureel centrum Podium NOORD voegt als eerste Haagse podium de hyper-feministische theaterstuk Nouveau Fuck op in hun programmering. In het theaterstuk Nouveau Fuck, geschreven door Stella Bergsma, neemt Haagse theatermaakster Cat Smits het publiek mee in een nieuwe wereld. Een wereld waarin je ongegeneerd vrij kan zijn. Onbeschaamd, onbescheiden en tegelijkertijd geil, vulgair en woedend. In een maatschappij, die maar één plek lijkt te hebben voor één type mens, wil Haagse theatermaakster Smit met de voorstelling Nouveau Fuck de ruimte oprekken zodat iedereen erin past. En dit past binnen de filosofie van het jonge cultuuranker ‘Podium NOORD’, waar alle theatermakers een plek krijgen om out of the box te denken en te creëren.

In deze hyper-feministische poppenvoorstelling prikkelen ze het publiek op een feestelijke, speelse, eigenwijze, humoristische, scherpzinnige wijze. De theaterversie, gemaakt door Cat Smits, is een radicale eerlijke poppenvoorstelling dat ze samen vertolkt met actrice Meike van den Akker. Het stuk is activistisch. Cat Smits brengt geheel haar eigen invulling aan het gelijknamige manifest van schrijfster Stella Bergsma. Met dans-achtige scenes met poppen vertolkt ze haar visie over de rol van de vrouw in de wereld.

Wilt u weten waarom de maker de urgentie voelde om deze voorstelling te maken? Blijft u met verbazing en/of vragen achter? Dan kunt u na de voorstelling tijdens een nagesprek met de maker in gesprek gaan.

Kom allen kijken naar deze hyper-feministische grappige uitgesproken poppenvoorstelling op 10 februari 2024 | 20:15 uur in de grote zaal bij Podium NOORD aan de Diamanthorst 183 Den Haag.

kunst · cultuur · community