Diamant Theater en Stichting KunstPost gaan samen

Samenwerkingspartners Diamant Theater en Stichting KunstPost staan al jaren bekend als dé culturele pilaren in Haagse Hout. Waar KunstPost zich inzet voor tweedimensionale kunst, is het Diamant Theater een ontmoetingsplek voor de podiumkunsten.

In 2021 initiëren deze twee partijen een nieuw, overkoepelend cultureel initiatief in Haagse Hout: Podium NOORD.

Podium NOORD biedt een toegankelijk en wijkgericht kunst- en cultuuraanbod van programmering en projecten, die samen met verschillende partners en bewoners uit het stadsdeel georganiseerd worden.

Podium NOORD programmeert en organiseert op twee vaste locaties in het Diamant College en op LOOkatie364, en op locatie in het stadsdeel. Daarbij richt Podium NOORD zich in de programmering ook op diepgang in stedelijke thema’s en actuele maatschappelijke vraagstukken, zoals segregatie, kansenongelijkheid, discriminatie en duurzaamheid. 

Podium NOORD heeft de steun van meerdere lokale en stedelijke instanties in Den Haag, waaronder het Koninklijk Conservatorium.

Vanaf 2021 opent Podium NOORD zijn deuren. Meerdere initiatieven zijn al in de maak, waaronder educatieproject Kunstenaars in de Klas, talentontwikkelingsprogramma Houtse Lef!, huiskamer- en ontmoetingsplek Kamer NOORD, de maandelijkse buurt-diners, waarbij culinaire en artistieke kunsten mensen bij elkaar brengen, Festival De Beleving en meer.

Wil je meedoen met Podium NOORD? Stuur ons dan een email.

Podium NOORD ambieert het Cultuurankerschap van Haagse Hout in 2021-2024.