Verhalen Plaza

Iedereen heeft een verhaal, een eigen verhaal met jouw unieke ervaringen. In samenwerking met het Amsterdams ZID theater gaan we aan de hand van levensthema’s verhalen delen. Wat is het meest bijzondere wat jij hebt meegemaakt? Wat heeft jou gevormd? Maar ook; welke ervaring raakt jou? Vaak als iemand een verhaal vertelt herken je dingen. We gaan in twee workshops verhalen delen door middel van een spel, ontwikkeld door ZID-theater. We organiseren twee workshops per wijk, voor tien wijkbewoners, inclusief een lekkere lunch. Een kunstenaar maakt een schilderij op basis van de gedeelde verhalen. In totaal doen we dit in de vijf wijken van Haagse Hout. Na tien workshops organiseren we in november een Festival Verhalen Plaza, waarin we eventueel verhalen naar het podium brengen. Hier worden de verhalen uit de vijf wijken met elkaar verbonden. Ook bieden we tien bewoners uit Haagse Hout een professionele workshop verhalen vertellen.
Doe jij mee of ken je iemand die mee wilt doen? Meld je dan nu aan bij [email protected]

Wat? Verhalen Plaza
Hoe laat? 
Van 10.30 tot 14.00 uur
Prijs? 
Gratis aangeboden door Podium NOORD
Waar? 
Voor de wijk Mariahoeve:
27 februari en 27 maart
Diamant College, Diamanthorst 183

Voor de wijk Bezuidenhout-West:
24 april en 29 mei
Wijkcentrum Bezuidenhout West, an van Riebeekplein 90

Voor de wijk Bezuidenhout:
26 juni en 31 juli
Meer informatie volgt nog

Voor de wijk Marlot:
28 augustus en 25 september
Meer informatie volgt nog

Voor de wijk Benoordenhout:
9 oktober en 30 oktober
Meer informatie volgt nog


LEF!

Podium NOORD organiseert samen met het Haagse Theaterschool, Dansschool D-Ent en Muziekcentrum 1001 Nachten een 12-weekse educatief programma voor kinderen van 7 t/m 12 jaar woonachtig in Mariahoeve. Elke zaterdagochtend om 09.00 uur gaan de kinderen onder begeleiding van professionals aan de slag met drie verschillende disciplines van podiumkunsten: theater, muziek en dans. Tijdens de lessen worden momenten ingebouwd waarin aandacht wordt besteed aan verschillende communicatievaardigheden, vertellen van een verhaal, zelfreflectie, feedback geven en ontvangen.

In de laatste 3 weken wordt er gewerkt aan een echte productie waarbij meedenken en mee creëren centraal staan. Ook hier is er volop aandacht voor de communicatievaardigheden van de kinderen.

Inschrijven voor LEF! kan via deze inschrijfpagina.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag en stadsdeel Haagse Hout


Power Stage

Power Stage is hét culturele podium voor creatieve vrouwen uit Haagse Hout. Inspirerende vrouwen uit Haagse Hout vertellen over hun passie, inspiratie en hoe ze hun talenten inzetten voor een betere leefomgeving. Daarmee wil Podium NOORD vrouwen, die zich normaal gesproken in verschillende werelden bewegen, met elkaar in contact brengen en hun onderlinge verbondenheid versterken.

Benieuwd naar de vorige edities of inschrijven voor een editie? Ga naar Power Stage


Taal Challenge

Taal is beweeglijk en geeft jongeren de mogelijkheid om zichzelf te uiten. Zij kunnen taal op diverse manieren inzetten om hun gevoelens, ideeën, verhalen en gedachtes te delen. Ondertussen leven we al meer dan één jaar in een nieuwe realiteit waarin de leefwereld van jongeren drastisch is veranderd. Hoe kijken de jongeren hier tegenaan, wat heeft dit jaar voor hen teweeggebracht en welk invloed heeft het gehad in hun leefwereld.

Podium NOORD ontwikkelde het programma: ‘Taal Challenge’. Leerlingen van het Diamant College volgden diverse workshops om hun verhaal over het afgelopen jaar te kunnen vertellen. Ze gingen aan de slag met rap, korte verhalen, spoken word, storytelling met beeld (vlog), graffity, stand-up comedy en dans.


De Taal Challenge’ op jouw school?
Mail voor meer informatie naar [email protected].

kunst · cultuur · community