LEF!

Podium NOORD organiseert samen met het Haagse Theaterschool, Dansschool D-Ent en Muziekcentrum 1001 Nachten een 12-weekse educatief programma voor kinderen van 7 t/m 12 jaar woonachtig in Mariahoeve. Elke zaterdagochtend om 09.00 uur gaan de kinderen onder begeleiding van professionals aan de slag met drie verschillende disciplines van podiumkunsten: theater, muziek en dans. Tijdens de lessen worden momenten ingebouwd waarin aandacht wordt besteed aan verschillende communicatievaardigheden, vertellen van een verhaal, zelfreflectie, feedback geven en ontvangen.

In de laatste 3 weken wordt er gewerkt aan een echte productie waarbij meedenken en mee creëren centraal staan. Ook hier is er volop aandacht voor de communicatievaardigheden van de kinderen.

Inschrijven voor LEF! kan via deze inschrijfpagina.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag en stadsdeel Haagse Hout


Power Stage

Power Stage is hét culturele podium voor creatieve vrouwen uit Haagse Hout. Inspirerende vrouwen uit Haagse Hout vertellen over hun passie, inspiratie en hoe ze hun talenten inzetten voor een betere leefomgeving. Daarmee wil Podium NOORD vrouwen, die zich normaal gesproken in verschillende werelden bewegen, met elkaar in contact brengen en hun onderlinge verbondenheid versterken.

Benieuwd naar de vorige edities of inschrijven voor een editie? Ga naar Power Stage


Taal Challenge

Taal is beweeglijk en geeft jongeren de mogelijkheid om zichzelf te uiten. Zij kunnen taal op diverse manieren inzetten om hun gevoelens, ideeën, verhalen en gedachtes te delen. Ondertussen leven we al meer dan één jaar in een nieuwe realiteit waarin de leefwereld van jongeren drastisch is veranderd. Hoe kijken de jongeren hier tegenaan, wat heeft dit jaar voor hen teweeggebracht en welk invloed heeft het gehad in hun leefwereld.

Podium NOORD ontwikkelde het programma: ‘Taal Challenge’. Leerlingen van het Diamant College volgden diverse workshops om hun verhaal over het afgelopen jaar te kunnen vertellen. Ze gingen aan de slag met rap, korte verhalen, spoken word, storytelling met beeld (vlog), graffity, stand-up comedy en dans.


De Taal Challenge’ op jouw school?
Mail voor meer informatie naar [email protected].

kunst · cultuur · community