Verhalen Plaza

Iedereen heeft een verhaal, een verhaal met jouw unieke ervaringen.
Wat is het meest bijzondere dat jij hebt meegemaakt? Wat heeft jou gevormd? Of welke verhalen bedenk jij? Vaak als iemand een verhaal vertelt herkennen we dingen in elkaar.

We gaan in twee workshops verhalen leren vertellen, in samenwerking met het Amsterdams ZID-theater. We organiseren twee workshops per wijk, voor tien wijkbewoners, inclusief een lekkere lunch. Een kunstenaar uit Haagse Hout maakt een kunstwerk op basis van de sfeerimpressie en verhalen die verteld worden.

Op zaterdag 8 april nodigen we jou ook van harte uit voor het Verhalen Plaza festival!

Wil jij meedoen?
Voorwaarde is wel dat je alle twee de data kunt.
Tijd: zondagen van 10.30 tot 14.00 uur. Deelname: kosteloos.

Meld je aan door te mailen naar [email protected] of bel Djadi Loose op 06 -36524412.


Wanneer en Waar?
Bezuidenhout: 5 en 26 februari, SoZa, Wilhelmina van Pruisenweg 55
Bezuidenhout-West: 12 en 19 februari, Wijkcentrum Bezuidenhout-West, Jan van Riebeekplein 90
Marlot: 5 en 26 maart, locatie volgt
Benoordenhout: 12 en 19 maart, Bisschopstraat 5
Verhalen Plaza Festival: zaterdag 8 april, Podium NOORD te Diamantcollege, Diamanthorst 183

Kan je iets missen? Schenk een kaartje aan een buurtgenoot via de button op onze homepage.


LEF!

Podium NOORD organiseert een educatief programma voor kinderen en jongeren van 7 tot en met 15 jaar.

Onder leiding van professionals uit het werkveld krijgen kinderen en jongeren de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen in de disciplines: theater, rap en dans.

Tijdens de gratis introductiedag kunnen alle geïnteresseerden een dagje kennismaken met dit fantastische project.

Tijdens de cursusdagen wordt er aandacht besteed aan verschillende communicatievaardigheden, het vertellen van een verhaal, zelfreflectie, feedback geven en ontvangen. De deelnemers worden onderverdeeld in groepen van hun eigen leeftijdscategorie en rouleren in het programma.

In de laatste drie weken wordt er gewerkt aan een echte productie waarbij meedenken en mee creëren centraal staan. Welke kostuums dragen zij? Welke kleuren licht zou bij het verhaal passen? Wat is er nodig voor een mooi en functioneel decor? Welke rekwisieten zijn er nodig?

Het is belangrijk dat de deelnemers de hele cursus van 12 cursusdagen meedoen. Aan het einde van de cursus zal de mini-voorstelling plaatsvinden, waar alle genodigden mogen komen kijken.

Introductiedag: Wordt vervolgd
Projectdagen: 
Wordt vervolgd
Tijd: 09:45 – 13:30 uur
Vrijwillige bijdrage: €12 (voor 12 weken inclusief lunch)
Locatie: Podium NOORD te Diamantcollege, Diamanthorst 183, Den Haag

* Dit educatieve programma is bedoeld voor kinderen uit Mariahoeve

Op dit moment hebben we nog geen data, maar zodra we meer informatie hebben, delen we die snel met jullie.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag en stadsdeel Haagse Hout


Van Raad naar Straat

In het wijkinitiatief ‘van Raad naar Straat’ nodigen we, vanaf maart, elke maand gemeenteraadsleden uit bij Podium NOORD om over een actueel onderwerp te praten met elkaar, uitvoerende ambtenaren, organisaties uit de stad en vooral met bewoners.

Omdat een debat best intimiderend kan zijn, kiezen wij voor een ontspannen gesprek waar iedere bewoner vragen mag stellen.

We hopen dat bewoners zich meer betrokken gaan voelen bij de lokale politiek en dat er meer kiezers naar de stembus gaan.

Kom langs en stel je vragen, jouw stem doet ertoe! De beslissingen die genomen worden in de gemeenteraad hebben direct invloed op jouw leven, wijk en straat, dus laat je horen.

Benieuwd naar de aankomende of vorige edities? Ga naar ‘Van Raad naar Straat’.


Senioren Festival

Op 10 december vindt het Senioren Festival plaats bij Podium NOORD. Er is een gevarieerd muzikaal programma, een informatiemarkt met allerlei workshops en presentaties en er is natuurlijk wat lekkers te eten en te drinken.

Het Senioren Festival is een bewonersinitiatief en is tot stand gekomen in samenwerking met Podium NOORD.

De volgende editie van het Senioren Festival zal plaatsvinden op 16 september.


Annie

Annie M.G. Schmidt, wie kent haar niet? We zijn ermee opgegroeid en hebben onze (klein)kinderen door haar wonderlijke alledaagse wereld gevoerd. Of was het onze eerste kennismaking met de Nederlandse taal, via haar eerste helden; Jip en Janneke?

Ontdek via muziek, zang, dans, verhalen, film, tekenen en meer wat haar kracht was.

Podium NOORD biedt een bijzondere reeks aan waarbij al deze facetten aan bod komen. Op de woensdagochtenden voor een kleine groep en twee zondagen voor het hele gezin.

Benieuwd naar de aankomende of vorige edities? Bekijk onze agenda.


Taal Challenge

Taal is beweeglijk en geeft jongeren de mogelijkheid om zichzelf te uiten. Zij kunnen taal op diverse manieren inzetten om hun gevoelens, ideeën, verhalen en gedachtes te delen. Ondertussen leven we al meer dan één jaar in een nieuwe realiteit waarin de leefwereld van jongeren drastisch is veranderd. Hoe kijken de jongeren hier tegenaan, wat heeft dit jaar voor hen teweeggebracht en welk invloed heeft het gehad in hun leefwereld.

Podium NOORD ontwikkelde het programma: ‘Taal Challenge’. Leerlingen van het Diamant College volgden diverse workshops om hun verhaal over het afgelopen jaar te kunnen vertellen. Ze gingen aan de slag met rap, korte verhalen, spoken word, storytelling met beeld (vlog), graffity, stand-up comedy en dans.


De Taal Challenge’ op jouw school?
Mail voor meer informatie naar [email protected].

kunst · cultuur · community